KRONI

Wednesday, 12 October 2011

KEMERDEKAAN SEBENAR (10 TAHUN SEBELUMNYA)

Adakah kita berharap kita dipijak??Mestilah tidak dan paling tidaknya kita akan berjuang menuntut hak kita..Bukan berpolitik tapi berfikir dan mencari jalan penceritaan yang sebenar dari pejuang2 sebenar tanah air..


Link kat atas nih video tentang pejuang tanah-air sebenar yang ada kat MALAYSIA nih..
Kalau berminat boley layan video nih sebab kemerdekaan tanah-air kita ini sebenar-benarnya seolah-olah kita  "MENJILAT PUNGGONG BRITISH"!!!

Sunday, 21 August 2011

"PUASA"


As-salam kepada kaum muslimin dan muslimat yg masih lagi diberikan nikmat kehidupan di muka bumi Allah S.W.T...Selamat berpuasa yer!!!walaupun terlambat nak sampaikan kat anda dan anda semua...entry nih masih dlam bulan RAMADHAN and IT"S STILL COUNT rite???

So...bagi org2 yg kuat makan kene la kurangkan semangat untuk makan...ubah kepada kuat beribadat kan???then yg kuat mengumpat plak...ubah kepada kuat mengaji...OKE kan???yg buruk mari kite tingggalkan...yg baik plak kite amalkan di BULAN RAMADHAN nih...bukan kata dlam bulan RAMADHAN je tau...kalo boley kite lajakkkan ke BULAN2 yg seterusnya....


Sunday, 14 August 2011

KEMBALI SEMULA

demm...orang tertanya-tanya...mana aku menghilang kan??yeahhh...aku ada sbab knapa aku menghilangkan diri...bukan sebab wallet aku hilang atau aku hilang jalan untuk cari jalan pulang...tetapi aku LOST dari ber"blogging" nih...bukan apa...aku sebenarnye telah kembali ke kampung halaman...so aku da takdak masa nak melayan skrin HP COMPAQ aku nih..hahaha (promote lappy la plak...)




status aku skarang nih : bujang tak senang
                                    menumpang umah mak bapak aku
                                    jaga anak buah aku ( kembor )
                                    duit kekadang ada
                                    perokok tegar
                                    dan bermuka buku


P/S : ada tak sapa2 kat luar sana yg berminat ngan story aku???hahaha.... (^.^)V

Friday, 15 April 2011

SUCH A LONELY DAY , WEEK , MONTH and . . .

Perghh...bosan2...kluar pegi maner2 mesti ade je probs...probs aku no satu kompom2 la pasal pompuan...aku bkan ade girlfriend pon...ade2 laaa...tapi "GIRLFRIEND" not special for me...nak carik malas...nih la jadik nye kalo anda jual mahal...pastu aku nih plak memilih...nak yg best2...sape nak kan???aku pon taknak...huahuahua...aku nih kalo boley merapu raban sampei besok pon takpe ngan kawan2...mak bapak aku plak asyik melihat aku dari sudut sau persoalan..."adakah anak aku gay??"...tidak sama sekali...aku hepi hidup camni...bkan ape...sbab aku tau bnyak kelebihan kalo anda tak kapel mcam aku...

1. Takyah top up!!!
2. Duit jadik banyak
3. Kehidupan jadi tenang!!!
4. Anda bebas!!!
5. Tidak perlu berak tanpa berfikir!!!
6. TAk perlu mandi tak basah sebab air kan boleh membasahi anda???
7. Anda akan memiliki Nissan Fair Lady tanpa mene'join'kan diri anda dengan MLM!!!
8. Keputusan muktamad!!!
9. Kencing lawas!!!
10. Anda tidak perlu risau diperhatikan!!!

P/S : Cinta sebenar aku hanyalah kepada Allah S.W.T dan diikuti Rasul Allah dan Ibu Bapaku...kerna cinta dan kasih ini membawa anda ke Syurga!!!

Wednesday, 23 March 2011

HITAM TU COOL...YE KER???CER CERITE CER CERITE...

Hitam boleh ditakrifkan sebagai kesan penglihatan yang dialami sewaktu tiada cahaya nampak tiba di mata. Oleh itu, hitam ialah lawan putih yang merupakan kesan yang dihasilkan oleh mana-mana satu gabungan cahaya warna yang sama-sama merangsangkan ketiga-tiga jenis reseptor lihat yang peka warna.Pigmen-pigmen yang menyerap tanpa memantulkan cahaya balik ke mata "kelihatan hitam". Bagaimanapun, pigmen hitam boleh dihasilkan daripada gabungan pelbagai pigmen yang bersama-sama menyerapkan kesemua warna. Jika ketiga-tiga pigmen warna dasar dicampurkan dengan jumlah yang sesuai, hasilnya akan memantulkan amat sedikit cahaya supaya boleh dikira sebagai "hitam".
Muhammad Haziq Wahi Kamal,
Pelajar Lepasan PRA Universiti Cambridge.



Wajib Tampal Punyer :



Cool Tak???Haram tak nampak kan???



Sesetengah berpendapat yang hitam ini cool dari skop yg kecik kan???nih photo yg membuatkan hitam nih cool dari aspek MEMENINGKAN KEPALA HOTAK ANDA...

(pening tak??carik la titik hitam kalo bley...hehehe..)


Ade satu bende nih aku suke kat die dan aku hingin sangat nak ride die...die malu2 sket...tapi aku taw...kalo aku usaha kuat...aku yakin aku dapat die...pastu baru ade awek nak naik ngan aku...ngeh3...

CHEVROLET CAMARO SS


Kalo da story pasal hitam nih kan...aku ade satu bende yg aku slalu je pakai...stiap mase plak tu...bkan ape..nak bagitaw la...HITAM nih mmang cool la..

CASIO G-SHOCK FROGMAN TITANIUM


Then..aku nih plak ex-Vocalist utk band Hopeless Of Maiera...jdik band yg banyak pngaruh aku nih tak dapat nak "list"kan...nih salah satu la...

nih band CHTHONIC...agak hitam gak la...


Selain tu...aku nih kuat berangan..then aku berhajat dan sanggup berlapar seharian semata-mata nak kumpul duit utk mndapatkan henpon brand BlackBerry...terbaik la...

BLACKBERRY BOLD 3 kot...nnti aku pakai la...hehehe...


Alahai...kalo nak dream2 nih takyah la kan...aku ade bnyk bende hitam stiap hari aku tgok...lagi tak tahan masuk toilet pon hitam...haish...segan nak cakap la...

Nih la bende hitam tu...SHAMPOO SUNSILK BLACK aku..hehehe...


Yang nih plak feberet aku...kalo korang suke tgok ultraman...aku ade BATMAN...BATMAN nih salah satu makhluk SUPER POWER yg takde kelebihan cam SPIDERMAN,ULTRAMAN dan MACAM2 LAGI la...

BATMAN...mmg cool...lawan takyah ade super power...pakai otak la...teknologi mcam2 kan???


KUDA HITAM...mmang impian aku sejak kecik nak bela kuda hitam...sebab cool kan???kalo KUDA kaler hijau???Aiya...gua tak mau bela maa...

sori KUDA HITAM...saya tak mampu nak beli anda...nanti saya sewa boley la...


Cakap pasal hitam kan...nih ade pic aku pakai baju HITAM,berkaca mata HITAM,bergelang HITAM,ber"jam"kan kaler hitam,ber"background"kan HITAM,berambut HITAM(tak penah kalerkan lagi taw),dan tak lain tak bukan...kulit aku agak HITAM...

cool tak aku hari raya posa buat tattoo...


ADMIN KAKI BLOGGER

MANGSA KENA TAG :


Lastly...aku nak bagitaw yg aku nih mmg penggemar HITAM...kalo da ade contest kene la join sbab aku nak story...Then TQ HUSNA coz inspired aku nih msuk contest nih...best3...(n.n)V...

Jangan lupa saksikan CROWS ZERO III..akan datang...aku pelakon utama taw...









Sunday, 20 March 2011

UP TO DATE MEANS "UPDATE"


dari meja editor





Assalamualaikum...

Kali ni post aku nih agak merapu largh sket...bkan ape...org selalu tanye aq..."Weyh JOJO update la lu pnye blog...aku suke la...wlaupun tak berape best tapi aku suka ayat yg ang pkai!!!",kata MAHMUD..(bukan nama sebenar)
Aku nih bukan aper...bz sane sini...takkan la aku nak "UPDATE" blog aku hari2...hbis la modal aku nak ngorat anak Pak Munawir nnti...(Che' Nin name die)...
Aku bkan da give up ngan blog nih...tpi aku takde kawan2 yg berhampiran aku nih penggemar blog...so aku pnye blog jadik tak menarik dan langsung tak menarik minat aku nak update entry aku kat blog...mintak maap la followers aku...kesian korang follow aku kan???kalo nak nyesal suke ati la...tpi aku juz nak bgitaw yg aku akan berusaha untuk kasi "influence" terbaik untuk pembace2 sekalian...bkan ape...aku nak tarik minat korang dlam pelbagai aspek...selaras gak ngan RMK-10...
Aku nih sorang yg tak cool tapi berusaha buat2 cool sebab aku rase aku cool...mcam mner tu???korang sendiri pikir la...aku pon menaip nih dlam keadaan aku tak berape stabil coz tidor tak cukup...(BZ keje la ni)...
All Readers...thank ya verry much bcause read my blog...it's such a dump right???but i promise to make it the no.1 blog in my house!!!


P/S : sori tak best sebab aku takde idea nak post entry nih...juz komen jer ape perlu aku lakukan slpas nih keyh!!!

Thursday, 17 March 2011

PERBEZAAN "TIME LUNCH" LELAKI DAN PEREMPUAN


Lelaki
1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
2. Sampai kedai makan, masuk
3. Ambik Pinggan
4. Letak nasi
5. Letak Lauk
6. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
7. Makan
8. Habis
9. Balik Opis or
10. G surau

Perempuan

1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2. Perhatikan orang waktu jalan
3. Sempat mengumpat dulu
4. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki
5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri.
6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
7. Ramai orang, cari kedai lain.
8. Jalan lagi
9. Dah puas ati.. masuk..
10. Survey lauk dulu 2, 3 minit.
11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
12. Belek-belek pinggan, bersih ke?? tak bersih?.. eeeeiiii. .
13. Dah puas ati, ambik nasi
14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit
15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
16. Buang balik nasi. banyak. .
17. Tak puas ati, banyak lagi.. buang lagi..(tinggal sejemput)
18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana, tenguk sini
20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
22. Jengok lagi? sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling
23. Ambil lauk
24. Pusing lagi
25. Carik sayur pulak!
26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
27. Ke kaunter bayaran
28. Tgk2 nasi dlm pinggan
29. Berbisik ngan kawan "alaamak byk la aku ambik"
30. Sampai depan kaunter "berapa?"
31. Bukak dompet.. belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah gambar2..
32. Keluarkan duit
33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal)
35. Tutup dompet. Ambik nasi
36. Tinjau-tinjau tempat duduk.
37. Jumpa tempat duduk.. alamak kotorlah!!!
38. Cari tempat duduk lain
39. Jumpa. Duduk. .
40. Alamak. Air tak order lagi
41. Tinjau2, carik org order air.. sambil tangan betulkan0 tudung
42. Order air
43. Bangun
44. Ambik sudu
45. Duduk
46. Bangun
47. Ambik Tisu
48. Duduk
49. Air sampai
50. Belek dompet (Step tadi)
51. Bayar
52. Tutup
53. Minum air
54. Start makan
55. Tengok-tengok orang sambil makan
56. Makan separuh.. kenyang
57. Sebab dah minum air
58. Letak sudu, letak garpu
59. Pinggan tolak tepi
60. Borak2 kater makanan tak sedap
61. Ngumpat2.. tgk orang
62. Pukul 2, naik opis..
63. Ambik beg makeup, g surau!!!!


P/S : Saje je...borink nih...tpi mmg btol pon kan???hehehehe